Koupelnové doplňky ukradl v jednom z karlovarských supermarketech jednatřicetiletý muž. Lup ukryl do batohu a pak se pokusil z prodejny odejít. „Před východem ho ovšem zastavila ochranka a požádala o předložení batohu. Muž se dal na útěk i se zbožím. Zaměstnanci ochranky ho zadrželi i přesto, že byl po celou dobu agresivní,“ uvedla mluvčí krajské policie Soňa Hergezelová.

Když už se zdálo, že zloděj nebude klást odpor, využil toho a napadl muže z ostrahy. „Ti ho opět zadrželi do příjezdu policie. Poranění muže z ochranky si vyžádalo lékařské ošetření,“ poznamenala mluvčí.

Agresivní zloděj, který se pokusil ukrást zboží za zhruba 4 000 korun, je nyní stíhán za krádež a v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Obdobný případ se stal jen o dva dny později v jiné prodejně. Muž se ženou, kteří sem přišli, společně odcizili zboží v hodnotě téměř 2 000 korun.

Celou krádež měli zřejmě dobře promyšlenou. Žena vešla do prodejny, kde do své tašky vložila kameru a laserový měřič a vrátila se zpátky ke vchodu. Tady stál její komplic a otevřel jí vchod, kterým odešla.

„Poté, co si žena všimla, že ji sleduje zaměstnanec ochranky, odhodila zboží a začala utíkat. Ochranka objektu ženu chytila. Společník zadržené ženy jí ale přišel na pomoc a ze své tašky vyndal šroubovák. Vyhrožoval přitom členům ochranky, že pokud ženu nepustí, ublíží jim. Oba pak společně utekli,“ konstatovala Hergezelová.

Loupeživá dvojice se krádeže dopustila i přesto, že jak muž tak žena v posledních třech letech za přečin krádeže odsouzeni.

Policisté nyní stíhají osmatřicetiletou ženu a čtyřiačtyřicetiletého muže z Karlových Varů podezření ze spáchání přečinu krádeže a výtržnictví.

Muž je podezřelá rovněž ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování. „V případě prokázání viny hrozí oběma podezřelým až tříletý trest odnětí svobody,“ dodala Hergezelová.

Parkoviště vedle Dolního nádraží má pro Mezinárodní filmový festival dostatečnou kapacitu.
Při filmovém festivalu je město doslova ucpáno automobily