Konkrétně na Klínovci ho leží mezi 70 až 130 centimetry. Tamní a je otevřen denně od 9:00 do 16:00. V provozu jsou lanovky Prima Express, CineStar Express, SUZUKI, Dámská dále vlek F a pojízdné koberce v dětských parcích. V provozu jsou pravidelné skibusy z Loučné, Háje, Mariánské, Jáchymova a skibus Fichtelberg – Boží Dar – Klínovec.

Skiareál Boží Dar - Neklid.Zdroj: Skiareál Boží Dar - Neklid

Skiareál Boží Dar – Neklid je v provozu denně 9:00 do 16:00 a do 50 centimetrů sněhu. K dispozici je lanová dráha (A) a vleky (C, D, E, F) na Neklidu, na Božím Daru vlek Za Prahou (B) a Hranice (G). Lyžařský areál NOVAKO je v provozu, včetně snowtubingu, a to v době od 9:00 – 16:30. Na běžeckých tratích leží i po oblevě předchozích dní dostatek sněhu a budou upraveny i na víkend. Stav stop je velmi dobry, nicméně zejména v okolí Božídarského Špičáku a na pláni u B. Daru je třeba zvýšené opatrnosti kvůli výskytu podmáčených míst.

Na Plešivci by mělo být o víkendu v provozu pět sjezdovek a všechny tři lanovky. Je tady kolem 40 centimetrů sněhu. Lyžuje se i v Perninku nebo v Potůčkách, kde je 70 cm převážně technického sněhu. Do Potůčku můžete přijet od pondělí do neděle od 9 do 16 hodin, nebo vyrazit na večerní lyžování, které je od pondělí do soboty od 18 do 21 hodin. 

Na Sokolovsku je v provozu pouze skicentrum v Bublavě. V provozu je Malý a Střední Bleiberg a dětské hřiště s lyžařským pásem. Vlekaři hlásí 35 cm technického sněhu. Kvůli oblevě se zastavil provoz sedačkové lanovky.

Záběry z areálu Ski&Bike Špičák
VIDEO: Sněhu je na Šumavě dost, užijí si všichni