Už posedmnácté vyměnili štamgasti půllitr v ruce za trenýrky a kopačky a vyběhli na trávník bojovat za čest své hospůdky. Hrál se totiž Drahomíra cup.

„Moc jsem nespal, přišel jsem rovnou z tréninku," smál se David. I takový je právě tento fotbalový turnaj. „Není to výjimkou, že někteří hráči přijdou veselí, tady na životosprávu moc nekoukáme," dodali se smíchem organizátoři Roman Nýč a Václav Kučava.

A ve stejně veselém duchu se nesl celý sobotní turnaj. „Podle nás je sport jen záminka, přijdeme si sem prostě jen uhnat žízeň do hospody," dodali oba svorně.

To už byl turnaj ve své polovině a rozhovor rušili nadšení fanoušci. „Dostat gól minutu před koncem, to snad není možný," komentoval předešlou situaci kapitán týmu Máčko klub Marek Řeřicha. Mezitím jeden z jeho svěřenců sám zakopl o míč a skoro tak daroval další šanci soupeři.

Na turnaj dorazilo šest týmů, dva dokonce až z dalekého chebského okresu. „Není tu favorit, každý rok někdo překvapí," vysvětlil Nýč. „Třeba tím, že nikdo nepřijde," dodal kolega Kučava. Kuriozit za ty roky sesbírali organizátoři nepočítaně. „Ty jsou k vyprávění ale až po 22. hodině," dodali svorně. Počasí i krásné hřiště, jež poskytly Otovice, nabídly hned několik fotbalových zvratů, za které by se nemuseli stydět ani borci z první ligy. První místo nakonec získali domácí hráči. A David ze začátku příběhu? Stal se nejužitečnějším hráčem turnaje.