Žaloba na určení vlastníka KV Areny, prodej golfu v Olšových Vratech, finanční problémy v Karlovarské teplárenské či problematický prodej Lázní III nebo smlouva města na výstavbu parkovacích domů se společností TEI. Tyto kauzy, které před komunálními volbami hýbaly Karlovými Vary, jsou stále živé a mají je v rukou právníci města.

Kritiku opozice, že vedení města dává přednost jejich smírčímu a kompromisnímu řešení, ale primátor Kulhánek tvrdě odrazil. „Je důležité se domluvit, protože pro Karlovy Vary je prospěch okamžitý a jde o nulová rizika," zdůraznil.

To se například týká Lázní III. Ty nyní Karlovy Vary nabízejí k odprodeji jejich bývalému majiteli, společnosti Veso. Lázně III prodali zastupitelé Vesu za primátora Hauptmanna (ODS) za 95 milionů. „Cena nebyla správná. Mezi kluby panuje většinová shoda o jejím narovnání. A nepůjdeme pod 180 milionů. Pokud Veso odmítne, soud bude pokračovat," zdůraznil primátor.

Na kritiku Jiřího Kotka (Alternativa), že spor o Lázně III městu vyhrál advokát Karel Jelínek, jehož z případu nyní město odvolalo a svěřilo jej primátorovu spolužáku, advokátovi Zrzaveckému, primátor odvětil, že preferuje dohodu o narovnání. „Advokát Jelínek preferoval pokračování tohoto soudního sporu. My ne," odmítl výtku.

Ke Karlovarské teplárenské primátor uvedl, že právníci městu doporučují podání žaloby. „Nyní ale řešíme problém, jak ochránit členy představenstva před možnými útoky budoucích politiků. Jedině představenstvo totiž může podat žalobu. Nejprve ale budeme jednat s protistranou o narovnání," vysvětlil primátor.

Podle Kotka jde ale o úsměvné obavy, že tyto politiky bude někdo skandalizovat. „Tak nekraďte a pak se nemusíte bát," zaútočil.

Město bude rozporovat i cenu, za niž město v roce 2004 prodalo golf v Olšových Vratech, a jednat bude i s firmou TEI o zneplatnění smlouvy na výstavbu pěti parkovacích domů. Pokud se nedohodne, hrozí i zde žaloba.