Po vykácení okolních stromů je na řadě bourání staré tribuny a planýrování a rovnání terénu.

V těchto dnech probíhá výběrové řízení na zhotovitele bouracích prací. „K zemi půjdou staré garáže u praktické školy a hlavně stávající tribuna ze šedesátých let, která společně s popadaným plotem místu skutečně dobré jméno nedělá," okomentoval starosta Pavel Čekan zahájení příprav na samotnou stavbu.

Ta bude rozložena do několika etap. „Do poloviny června by měly být hotové terénní úpravy, včetně planýrování a srovnání podloží. Tato část prací bude město stát přibližně tři miliony korun," pokračuje starosta.

Další etapou je samotné budování atletického areálu. Na to město požádalo o dotaci ve výši dvaceti milionů korun ministerstvo školství. „Město finance na výstavbu areálu v letošním rozpočtu připravené má, zisk dotace by byl ovšem příjemnou injekcí, jelikož by mohl pokrýt až 20 milionů z celkových nákladů," komentuje Čekan.

Samotný atletický stadion, který by měl u Masarykovy základní školy vyrůst do konce letošního listopadu, bude stát 56 milionů korun. „Poslední etapou, která bude ovšem realizována až v roce 2017, je výstavba malého fotbalového hřiště o rozměrech 40 krát 40 metrů. Zde počítáme s investicí kolem 19 milionů korun," dokončil starosta.

Na sportovce bude v jejich novém zázemí čekat 333 metrů dlouhý atletický ovál s moderním umělým povrchem, zastřešená tribuna, za kterou se taktéž pod střechu vejde i jedna krátká tréninková běžecká dráha, víceúčelové sportovní hřiště a samozřejmě uprostřed travnaté plochy zázemí pro technické disciplíny. Projekt počítá i se společným vjezdem a jak atleti, tak fotbalisté budou mít vlastní zázemí.

Moderní atletický areál bude sloužit nejen atletům, fotbalistům a žákům základní školy, ale také široké veřejnosti. Také zde bude možné pořádat závody. Již v projektu město vycházelo z těchto nároků a z požadavků atletického klubu.