Kromě tradičního krmiva v podobě obilovin, sena nebo řepy dostane zvěř na přilepšenou, a taky proto, že jsou Vánoce, navíc oříšky, jablíčka, kukuřici nebo mrkev. „Pro lišky, jezevce a ostatní predátory vykládáme v lese ořez, což jsou zbytky z přípravy masitých pokrmů nebo vánočních kaprů," řekl Cinegr. V tento sváteční den se některým myslivcům poštěstí a oni naleznou v blízkosti přikrmovacích míst srnčí, jelení anebo daňčí shozy. „Samci spárkaté zvěře se právě v tomto období, od listopadu do března, zbavují svých parohů, aby jim v jarních měsících mohly narůst nové," vysvětlil Cinegr.

Právě tuto tradici dodržují i myslivci z Farmy Kubernát, kteří se svými dětmi, vnoučaty a přáteli z ostatních mysliveckých spolků vyrážejí do lesů, aby společně ozdobili stromečky, a během toho se dozvídají mnohé zajímavosti spojené s myslivostí.

„Na závěr procházky se všichni scházíme ve své myslivecké restauraci, kde si děti s radostí dají některý z ovocných nebo zmrzlinových pohárů a jejich otcové, dědové či strýcové si poklábosí se svými mysliveckými kolegy. A kolem poledne se všichni po vzájemné gratulaci rozcházíme do svých domovů, kde naše maminky i babičky měly celé dopoledne na to, aby dobalily poslední dárky a v klidu se připravily na první sváteční večer," doplnil Cinegr.