„Hlídky budou jako každý rok posílené. Dá se říct, že poslední oslavy příchodu nového roku jsou klidnější, nechci to ale zakřiknout, neboť stačí jedna či dvě větší akce a může se vše obrátit. Za poslední roky však neevidujeme žádnou mimořádnou událost," řekl zástupce velitele karlovarské městské policie Jan Trojáček.

Obdobně na tom budou i ostrovští kolegové. „Závěr roku je vždy rušnější, i proto noční hlídku posílí třetí strážník," potvrdil zástupce velitele ostrovské městské policie Ladislav Martínek.

Na silvestra se chystá také republiková policie. „Plánujeme zvýšený dohled v ulicích. V průběhu noci z 31. prosince 2014 na 1. ledna 2015 budeme střežit bezpečí občanů a jejich majetek, dopravní policisté budou dohlížet na bezpečnost silničního provozu, kriminalisté řešit případný nápad trestné činnosti a operační důstojníci zajišťovat kontakt s veřejností a rychlost zásahů motorizovaných hlídek na volání občanů o pomoc," popsala činnost krajská policejní mluvčí Kateřina Krejčí. Ta také připomněla události z minulého konce roku.

„V průběhu loňské silvestrovské noci policisté řešili prostřednictvím linky 158 celkem sedmadvacet událostí. Jednalo se převážně o různá oznámení na podnapilé a na jejich chování. V jednom případě museli policisté řešit hádku druha a družky. Policisté řešili také několik krádeží, např. odložených věcí ve vozidle, nebo na různých oslavách. V jednom případě také došlo k násilnému vniknutí do bazaru v Karlových Varech, kde bylo odcizeno vozidlo," dodala Krejčí.

Oproti strážcům pořádku budou hasiči připraveni na svých základnách v normálních počtech. „Tento den vyjíždíme více k popáleným lidem, často však i k požárům, které mají na svědomí ohňostroje," vysvětlil mluvčí krajského hasičského záchranného sboru Martin Kasal.