Na tiskové konferenci v Karlových Varech se zaměřili hlavně na městskou dominantu, která je v žalostném stavu, hotel Thermal.

Rekonstrukce hotelu by měla stát, který je jeho vlastníkem, přijít na téměř 600 milionů korun. Opravy byly už v malé míře zahájeny. Momentálně je dokončeno pět pokojů, na kterých je vidět budoucí podoba zbylých prostor. Rekontrukce proběhla také na střeše, elektroinstalaci a v oblasti požárního zabezpečení. Hotel čeká ještě výměna oken, další práce na elektroninstalaci i dalších technologiích, ale také obnova interiérů a další práce.

"Stát hotel po rekontrukci nepronajme, nepřipadá v úvahu ani prodej. Jde o strategické kulturní zařízení," nechala se slyšet Schillerová.

Tisková konference v hotelu ThermalZdroj: Jana Pavlíková

Výjimkou bude ale bazén, který též projde rekonstrukcí. "Smlouva na bazén je uzavřena se společností Saunia. Bazén bude otevřen celoročně, jedinečný výhled na Karlovy Vary tak zůstane místním i návštěvníkům zachován," dodala ministryně. Podle ní zaplatí za pronájem bazénu Saunia státu 12 milionů ročně, na účet společnosti půjdou také provozní náklady ve výši 1,5 milonu korun. Součástíá bazénu bude také welness a saunový svět, měly by zde být i dva gastronomické provozy. Bazén by měl být otevřen 1. července 2021.

Rekonstrukce hotelu by mu měla vrátit někdejší lesk. "Bude kladen důraz na obnovu původního interiéru, chceme zachovat a respektovat jeho architekturu," zaznělo na konferenci. Byl také představen nový ředitel hotelu. "Jde o šestého ředitele hotelu, je jím Vladimír Polák," uvedl premiér.

Hejtmanka Karlovarského kraje tyto zprávy přivítala a velmi ocenila. Pro místní i turisty jde o dominantu města.

Nové beachvolejbalové hřiště o čtyřech kurtech bylo slavnostně otevřeno v karlovarských Tuhnicích.
FOTO, VIDEO: Tuhnice poslouží plážovému sportu

Premiér a hejtmanka na D6 u KrušovicZdroj: Jana Pavlíková