„Nechceme stavět město duchů. Zachraňme kout divoké přírody a zdroj vody. Je to jediné, co můžeme předat našim dětem. Tato nesmyslná nic neřešící investice zatíží rozpočet Nejdku na několik let," stojí mimo jiné v textu petice. Tu za petiční výbor podepsali Martin Zima, Martina Primasová, Jitka Javorská a Radim Knápek, všichni z Tisové. Nejdecký starosta Vladimír Benda (ČSSD) je tímto přístupem překvapen a jak zdůraznil, o žádné petici nic neví. „Je to bouřka dříve, než se nebe zakabonilo. Nejdecké zastupitelstvo zatím k této výstavbě nepřijalo žádné stanovisko. Se zastupiteli jsem o tom jednal několik minut, ale toť vše.

Jenomže v bodu Různé se pak strhla mela, protože byli přítomni i lidé, kteří proti této výstavbě protestovali. K nim se připojila opozice, asi chtěla před volbami získat popularitu, " uvedl starosta.

Připustil ale, že záměru výstavby v Tisové je město nakloněno. „My zde máme městské pozemky. Když jsme zjistili, že soukromý investor, který zde vlastní přibližně šestnáct parcel, by zde chtěl stavět, přišlo nám logické, že bychom se přidali. Podmínkou by ale bylo, že by majitel pozemků získal územní rozhodnutí a také dostatek zájemců, kteří by zde chtěli bydlet. A také by souhlasili s cenou za metr čtverečný parcely. Do ní by byly zahrnuty i náklady na infrastrukturu," doplnil starosta.