Na pódiu postaveném na střeše Galerie SUPERMARKET wc u podchodu k Dolnímu nádraží, kde se dnes od 17 do 23 hodin festival koná, vystoupí místní studenti ZUŠ jakožto Funky Monx (K.Vary), elektro – swing popoví Manu Destra s varskou zpěvačkou Barčou Blažkovou a britsko-česká skupina GATE.

Na přilehlé Acoustic stage se promísí hudba s uměním slova a to v podání aturoského čtení literáta Teodora Kravála, písničkářky Petry Göbelové a mistrů republiky ve slam poetry Dr. Filipitche a Tukana.

Kapely již čtvrtým rokem koncertují na střeše a festival se rok od roku více zapisuje do povědomí místních i přespolních návštěvníků. Celý jednodenní festival je neziskový a tudíž i bez vstupného.

„Posledních pár let jsme měli čuch na objevy a talenty české i zahraniční klubové scény a většina z nich momentálně hýbe českým alternativním i popovým trhem či vyjíždí na zahraniční festivaly a tour. Chceme v Karlových Varech vybudovat netradiční hudebně – kulturní projekt a zvýšit tak i kulturní kredit Karlových Varů během turistické sezóny,“ uvedli pořadatelé Ricardo Delfino a Bělka Čurlinová.

Projekt také úzce spolupracuje s PROTEBE Live, která spravuje galerii Supermarket WC, na jejíž střeše se událost každoročně koná.

Kromě různorodého programu se můžete těšit na prezentaci místních holičů z Willy's Barber Shop, ukázky děl místního tatéra a umělce Milana Uhlíře z MU Studia. Posilnit se můžete u cateringu od Malého bistra.

Bude také papírová výstava

Současně se zahájením Top Roof Top festu se koná vernisáž výstavy Překvapení, jíž připravila Galerie SUPERMARKET wc v rámci cyklu Design a život. Expozice plná produktů z papíru. Na výstavě bude i malá dílna na téma překvapení a papír. Výstavu můžete v galerii v centru Karlových Varů navštívit až do 28. září každý všední den od 13 do 18 hodin. V průběhu Mezinárodního filmového festivalu bude galerie otevřena každý den také o víkendech od 10 hodin do 21 hodin.

Ilustrační foto.
Žít filmem? Ano, ale pak si i zapařit