Kvůli obtížím s jejich dalším působením se náměstek hejtmana Karlovarského kraje Martin Havel (ČSSD) obrátil na ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD), aby společně nalezli východisko z nepříznivé situace. Na pracovní schůzku v Karlových Varech přijel náměstek ministra Lubomír Metnar a další zástupci Ministerstva vnitra, účastnil se jí také primář Lázeňského léčebného domu Tosca Antonín Pektor.

„Jsem velmi rád, že jsem mohl pomoct, mám z toho dobrý pocit. Podle mých informací nyní v Tosce začíná přípravný provoz. Tosca bude zatím disponovat 150 lůžky a po úpravách se zde bude léčit na 220 klientů," uvedl Martin Havel.

„Jsem velmi spokojená, že končí tahle nejistota a mohu se vrátit do práce. Na pracovním úřadu bych skončila velmi nerada. Jistota pracovního místa je pro mě dobrou zprávou," uvedla jedna ze zaměstnankyň Toscy, která pracuje ve zdejším stravovacím provozu.

Lázeňský dům Tosca, jemuž patří i Myslivna, pronásledují problémy už několik let. Jejich správu zajišťuje pro Ministerstvo vnitra Zařízení služeb. To řídil Michal Kříž, jehož ale ministr Chovanec pro třech týdnech odvolal.

Nahradil ho Karel Silovský, který přišel ze soukromého sektoru. Servisní organizaci vnitra ministr Milan Chovanec velmi kritizoval, pro server Lidovky.cz uvedl, že s její prací je „hrubě nespokojen".

Ministerstvu vnitra v Karlovarském kraji patří ještě lázeňský ústav Mercur v Mariánských Lázních či Luna ve Františkových Lázních.