Vegetace je o měsíc napřed a zákazníci si trhovcům stěžovali na škody po současných velkých mrazech. „Už jsem měl rajčata ve skleníku a mráz vše spálil,“ svěřoval se jeden muž prodejci Martinu Holubovi z Vojniček na Lounsku, který do Karlových Varů přijel s bohatou nabídkou sadbové zeleniny.

„Teď nabízíme sadbu, pak prodáváme zeleninu, kterou u nás ve velkém pěstujeme. Moji rodiče s tím začali jako zahrádkáři ještě před revolucí, podnikat začali hned po ní,“ řekl prodejce, který potvrdil, že pěstování zeleniny je u Čechů na velkém vzestupu. Za to mohou nejen drahé potraviny, ale mnohdy i špatná kvalita zeleniny nabízená v obchodech.

Zdroj: Kopecká Jana

Sazenice nabízeli na tradičních farmářských trzích i prodejci z Travčic. Karlovaráci měli ale opět k dispozici také velkou nabídku zeleniny, uzenin, pečiva, domácích vajíček, knedlíků, koření, medu a třeba i sýrových specialit, které vyrábí pod značkou Chutnej sejr Ostrovák Jiří Vokůrka.