Jednatel společnosti Jamp Milutin Perič dodržel to, co začátkem prázdnin sliboval. Už totiž nemá zájem o Tržní krámky, které jsou na seznamu neprodejných nemovitostí Karlových Varů.

Vedení města se společností vloni na podzim podepsalo na tyto objekty smlouvu o exkluzivitě, která skončila začátkem června. Letos v květnu požádal Perič radu o prodloužení smlouvy až do 30. listopadu a za to nabízel městu dalších tři sta tisíc korun. Opozice však nechápala, co vlastně smlouva o exkluzivitě znamená. Ta neměla Jamp nijak zvýhodňovat při dalším nakládání s Tržními krámky. Podle náměstka primátorky Petra Keřky (ODS) jde vlastně o jakýsi tahák, za který společnost městu zaplatila. Jamp se totiž v rámci slouvy nabídl, že zpracuje podklady pro další osud krámků. „Už nyní tak může jedná s dotčenými orgány. Oproti jiným případným zájemcům pak bude v předstihu,“ vysvětlil nyní Keřka.

Ten ale ani netuší, že Perič odmítl prodloužení smlouvy nakonec podepsat. Ten už začátkem prázdnin do Deníku uvedl, že nemá o Tržní krámky zájem. „Smlouva o exkluzivitě nadále běží,“ prohlásil minulý týden náměstek Keřka.

„Původní smlouva doběhla. Tu novou odmítla společnost Jamp kvůli kritice podepsat,“ informoval naopak náměstek Tomáš Hybner (ČSSD).

Stanovisko Periče je jednoznačné. „Veškeré své aktivity nyní přesouváme mimo Karlovy Vary. Za současného stavu, kdy na mě všichni útočí, nemám chuť s Karlovými Vary obchodovat. Až se situace ve městě změní, možná změním názor,“ prohlásil Perič.

Náměstkové Hybner a Keřka mají do konce září vypracovat analýzu možných způsobů opravy krámků. Jednou z možností je, že ji zafinancuje právě soukromý investor. Druhou je získání peněz z regionálních operačních programů, třetí je pak možnost, že je město opraví ze svého. Například Keřka zatím žádnou představu nemá. Nevylučuje ale, že by se domy mohly vyjmout ze seznamu neprodejných nemovitostí.