Kampaň se každoročně snaží upozorňovat na neudržitelný nárůst individuální automobilové dopravy ve městech a na různé způsoby jeho řešení.

„Tématem 11. ročníku je slogan Kombinuj a jeď! Město ve spolupráci s nejrůznějšími partnery připravilo pestrý program pro školy i veřejnost,“ uvedla mluvčí magistrátu Helena Kyselá.

Program začal už v sobotu na na Ekofarmě Kozodoj. Jeho hlavní část ale začíná právě dnes. A to sportováním pod lampou na multifunkčním hřišti Konečná v Rybářích. Připraveno je zábavné sportování pro rodiče s dětmi v tradičních i netradičních disciplínách.

Týden mobility pak pokračuje v pátek 21. září Evropským dnem bez aut, který se koná ve Světě záchranářů v Tuhnicích. Návštěvníci tu dostanou možnost využít dopravní hřiště, kola, koloběžky, šlapací káry i naučnou stezku s odměnou. Evropský den bez aut pak pokračuje i v sobotu 22. září. „Zajímavý bude pro veřejnost především tím, že po celý den, tedy od 00:01 do 23:59 bude městská hromadná doprava zdarma,“ poznamenala Kyselá.

Tečkou za Evropským týdnem mobility bude v neděli 23. září Podzimní cyklojízda určená pro rodiče s dětmi po trase náměstí Dr. Milady Horákové – Moskevská – T. G. Masaryka – nábřeží Osvobození – Varšavská – Chebský most – Sokolovská – cyklostezka Ohře (nájezd u okružní křižovatky u Katastrálního úřadu) – Meandr Ohře – Svět záchranářů, kde pokračuje program.

Ilustrační foto.
Je to dobré, práce je v regionu stále dost