Bývalý ředitel Základní umělecké školy Antonína Dvořáka Karlovy Vary Václav Richter, kterou zřizuje Karlovarský kraj, dostal před půldruhým rokem padáka. S tím se ovšem nesmířil a svá práva, protože výpověď považoval za neplatnou se rozhodl vymáhat soudní cestou. A uspěl. Neplatnost jeho výpovědi nejprve potvrdil Okresní soud Karlových Varech a poté i Krajský soud v Plzni.

Richter měl výhrady k tomu, že když po problémech a zjištěných chybách v ekonomice školy skončil jako ředitel. Hájil se tím, že nebyl důvod mu dávat výpověď jako zaměstnanci z nadbytečnosti. Tvrdil, že pokud výpověď dostal od pracovnice tehdy pověřené řízením školy, pak je neplatná a nebyla správně doručená.Soudy daly bývalému řediteli za pravdu a kraj mu má vyplatit náhradu ve výši 824 tisíc korun. Mezitím už dostal další výpověď. „V nejbližší době bude podáno trestní oznámení na konkrétní pachatele z řad politiků a úředníků Karlovarského kraje," nechal se slyšet Richter.

Karlovarský kraj bývalému řediteli Richterovi 824 tisíc jako náhradu platu zaplatí, zároveň ovšem podá dovolání k Nejvyššímu soudu České republiky. „Jsme přesvědčeni, že soud prvního stupně i odvolací soud věc posoudily na základě aplikace právní normy, která se na případ nevztahuje, případně nesprávně aplikovaly příslušná právní ustanovení," zní rozhodnutí krajských radních.