„Cílem je usnadnit všem osobám se zdravotním postižením, které nemohou navštívit pracoviště ve Svahové ulici, osobní komunikaci s úřadem,“ uvedla Alice Kalousková, pověřená řízením Krajské pobočky ÚP ČR v Karlových Varech. Pracoviště v Závodní ulici tak plně zastupuje pracoviště v ulici Svahová. Na přepážce jsou lidem k dispozici kvalifikovaní odborní zaměstnanci.

„Klienti zde dostanou základní sociální poradenství, mohou podat žádosti o jednotlivé dávky osobám se zdravotním postižením určené ke zmírnění sociálních důsledků jejich zdravotního postižení a k podpoře jejich sociálního začleňování. Mohou požádat také o průkaz osoby se zdravotním postižením i o příspěvek na péči. K dispozici jsou též veškeré formuláře potřebné pro podání žádostí,“ poznamenala Kalousková.

Lidem se zdravotním postižením, kterým brání jejich zdravotní omezení v návštěvě pracoviště ve Svahové ulici, mohou učinit na pracovišti v Závodní ulici veškeré úkony správního řízení, které jsou spojeny s řízením o dávkách pro osoby se zdravotním postižením a příspěvku na péči. Tedy seznámit se s podklady pro vydání rozhodnutí, hlásit změny skutečností rozhodných pro nárok na dávku, její výši nebo výplatu, podávat námitky a odvolání atd. Zároveň si zde mohou, po přiznání nároku, převzít průkaz osob se zdravotním postižením.

V roce 2014 se Oddělení příspěvku na péči a dávek osob se zdravotním postižením Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Karlových Varech přemístilo do přízemí budovy Oblastního inspektorátu práce pro Plzeňský a Karlovarský kraj do ulice Svahová 24. Aby Úřad práce ČR toto pracoviště co nejvíce zpřístupnil lidem se zdravotním postižením, rozhodl se posílit tuto agendu prostřednictvím zřízení dalšího pracovního místa v prostorech Krajské pobočky ÚP ČR v ulici Závodní. V případě, že se klienti se zdravotním postižením rozhodnou pro návštěvu pracoviště ve Svahové ulici, informuje ÚP ČR, je na pozemku úřadu vyhrazeno jedno parkovací místo, které je označeno příslušným symbolem.

Řidička předjela policejní vůz v rychlosti 150 km/h. Povolená rychlost je zde přitom pouze 70 km/h
VIDEO: Na sedmdesátce předjížděla policii rychlostí 150 km/h