Šokem skončila pro dvě Karlovaračky cesta na magistrát. U odpovědného úředníka se chtěly dozvědět něco o dani z nemovitostí. Jeho chování je ale konsternovalo.

„Přijal nás ve spodním prádle a přitom žvýkal okurku. Vypadalo to, jako by byl opilý,“ zhrozila se nad jeho jednáním Dagmar Zdvořáčková. Pověst magistrátu nevylepšilo ani jeho další vystupování. „Choval se jako buran. Když jsme ho na jeho vystupování upozornily, tak nám řekl, že nejsme ohlášené,“ dodala. Na magistrát ale přišla v úřední den.

Ani její kamarádka, paní Soňa z Karlových Varů, nebyla s jednáním stejného úředníka spokojená.

„Na nic z toho, co nás zajímalo, nedokázal odpovědět. Nebyl ani schopen nám říct, kdo ze zastupitelů má na starost Starou Roli. Neměl dokonce ani jejich seznam,“ neskrývala své rozhořčení.

„Vrcholem pak byla jeho odpověď na naše otázky, proč platíme tak vysokou daň z nemovitostí. Ironicky se nás zeptal, jestli to má snad platit za nás,“ řekla Zdvořáčková.

„Takhle arogantně mluvit s lidmi si troufnou jen na úřadech,“ povzdechla si paní Soňa.

Tajemník magistrátu Jakub Kaválek stížnost, že úředník přijal obě ženy v prádle, potvrdil, ale zároveň zdůraznil, že opilý nebyl, protože láhev měl na stole pouze v dárkovém balíčku. „Ve chvíli, kdy ženy přišly na návštěvu, úředník svačil. Podle jeho vysvětlení jedl jedno sousto okurky a kalhoty měl pověšené přes skříň. Pak se jim věnoval přes hodinu,“ uvedl tajemník. Podle Kaválka se obě ženy dožadovaly informací, které ani vědět nemohl. „Jak mi návštěvu vysvětlil, tak prý na něj křičely a nadávaly mu. Chtěly vědět, kdo je jejich zastupitelem, kam jdou jejich daně a co za ně město opravilo,“ dodal s tím, že dotyčného neomlouvá, ale šlo o nedorozumění.

(pep, iva)

Reakce tajemníka na článek, který vyšel v Karlovarském deníku ve středu 3. března 2010

Reaguji na článek v Karlovarském deníku nazvaný zcela nesmyslně „Úředník přijal ženy v kanceláři v prádle“. Hned na počátku musím tuto zcela vymyšlenou a nesmyslnou pomluvu odmítnout. Stejně jako tvrzení autorů článku, že jsem jako tajemník skutečnost, že úředník byl v kanceláři v prádle, potvrdil. Není to pravda, fakta jsou taková, že dotyčný úřední měl na skříni pověšeny kalhoty, které si přinesl z čistírny, ale byl samozřejmě oblečen do kalhot jiných.
O tom, že mezi ním a dvěma návštěvnicemi magistrátu došlo ke kontroverznímu jednání, jsem byl informován a je nutno zdůraznit, že jim věnoval více než hodinu času, snažil se jim zjistit i mnohé informace, které nespadají do jeho agendy a dámám pomoci.
Úředníci magistrátu se bohužel často stávají terčem napadání ať už slovního, či dokonce fyzického. Přesto se snaží svou práci vykonávat profesionálně a skutečnosti popsané v článku jsou zavádějící a nepravdivé.


Mgr. Jakub Kaválek
Tajemník magistrátu města Karlovy Vary