Do té doby městský majetek tak znovu skončil v rukou zahraničního kapitálu. Téměř dva a půl hektaru získal investor takřka za hubičku, za 8,5 milionu korun. To byla cena, za niž areál město tenistům prodalo. Předseda klubu František Fišer to zdůvodňuje tím, že klub nemá na investice peníze, a proto hledal strategického partnera. Nic špatného na tom nevidí ani primátor Kulhánek (KOA). Nízkou cenu zdůvodnil tím, že klub musí podle smlouvy do areálu investovat miliony, a pokud to neučiní, musí pozemky vrátit městu.

Původně měl TC Gejzírpark areál od města pronajat do srpna roku 2033. Jenomže jej chtěl vlastnit. O koupi parcel klub město marně žádal od roku 2010. V roce 2014 už ale byli tenisté v argumentaci úspěšní. „Za tohoto stavu nemůžeme žádat o jakékoliv granty ani investiční dotace z evropských fondů," vysvětlovali členové klubu před zastupiteli. Opozice původní cenu, tedy prodej areálu za sedm milionů, dvakrát odmítla. A to kvůli podobnosti s minulými kauzami prodeje golfu, privatizace AC START či prodeje pozemků v areálu Slávie v Drahovicích. „A mimo jiné také kvůli nejasným budoucím vlastnickým vztahům a nízké kupní ceně," uvedl tehdy zastupitel Otmar Homolka (O co jim jde?!). Ten upozornil i na to, že kupujícím je Tenisový oddíl TC Gejzírpark, občanské sdružení. „Předkupní právo pro město v návrhu kupní smlouvy ovšem neplatí pro převod na společnost TC Gejzírpark, s.r.o., jejíž vlastnická struktura je nejasná a na niž evidentně kupující hodlá nemovitosti převést," protestoval zastupitel.

Tenisté tak byli úspěšní až v roce 2014, tedy krátce před komunálními volbami, kdy s prodejem zastupitelé dvaceti hlasy z osmatřiceti souhlasili. Ale za cenu 8,5 milionu korun a mimo jiné za účelem rozšíření areálu tenisových kurtů a zhodnocení areálu. Vlastník jej také musí po 99 let využívat ke sportu, k rekreačním službám nebo pro širokou veřejnost. Majitel se také zavázal, že do Gejzírparku bude investovat 20 milionů ve sjednaném čase.

Jenomže pak se majetkoprávní vazby v Gejzírparku začaly měnit. Areál takřka ze sta procent ovládl podnikatel Alisher Kasymov. A ten také tenisový klub jako jednatel i zastupuje. „To letos v srpnu odsouhlasila valná hromada," vysvětlil František Fišer, který ten samý měsíc z TC Gejzírpak, s.r.o., odchází společně s dalšími jednateli Ondřejem Zahrajem a Lucií Soumarovou. Libor Šembera, tehdejší radní a zastupitel (TOP 09) odešel z tenisové firmy už v prosinci 2014. Jednatelem TC Gejzírpark se tak stává firma Central Management Agency Alishera Kasimova. Tato firma zároveň vstupuje do Karlovarské tenisové, a.s., a Alisher Kasimov se tak stává předsedou představenstva. Předsedou dozorčí rady je Petr Machovský.

Podle Františka Fišera tenisový klub žádné pozemky ani podíly ve firmě nikomu neprodal, ale hledal strategického partnera, který by tenistům s investičními závazky pomohl. A to má být právě Kasimov. „On do společnosti vložil základní vklad osm milionů 900 tisíc. My jsme prostřednictvím Karlovarské tenisové v Gejzírparku nadále spoluvlastníky areálu. Vše jsme na zastupitelstvu prezentovali," vysvětlil. Na dotaz, zda už tenisté tedy zažádali o evropské dotace, ale sdělil, že ne, protože na to klub nemá peníze. Stejně tak odmítl námitku, že vše vypadá, jako kdyby klub kupoval Gejzírpark pro zahraničního investora. A to pod cenou, protože tržní cena Gejzírparku by byla daleko vyšší.

Tuto verzi ale podrývají slova Libora Šembery, který uvedl, že tenkrát na radě vše vyřizoval Petr Machovský, nyní předseda dozorčí rady Karlovarské tenisové. Primátor Petr Kulhánek je přesvědčen, že prodej Gejzírparku je v pořádku, smluvně dobře ošetřen a na vstup strategického partnera pamatuje i kupní smlouva. „Na něj přecházejí veškeré závazky, které musí dodržet," zdůraznil. „Pokud podmínky nebude plnit, pak se areál vrátí městu," doplnil.

Vrátí se prodaný Gejzírpark městu?

Přestože se společnost TC Gejzírpark smluvně zavázala během tří let vložit do sportoviště přes dvacet milionů korun, první splátku chtěla odložit. Žádost o změnu investic jí ale radní nechválili a porušení smluvních podmínek by tak mohlo znamenat, že tenisté budou muset vrátit Gezírpak městu zpět. Pozemky si společnost od města odkoupila v září 2014 za 8,5 milionu korun. „Plán investic byl jasně domluven a přeložil jej sám TC Gejzírpark," uvedl primátor Petr Kulhánek (KOA). Náměstek Michal Riško (ČSSD) doplnil, že pokud není smlouva majitelem naplňována, nevidí důvod, že by měla být plněna i nadále. Proti změně investic se postavili i radní za ANO.