Na celou rekonstrukci náměstí využijí Jáchymovští peníze z ROPu. „Na tento projekt se vyčlenilo 15 milionů korun z ROPu, což je 85 procent předpokládaného rozpočtu stavby. Zbylé peníze musí ze svého dát Jáchymov," řekl předseda výboru ROP Severozápad Petr Navrátil.

Nové náměstí nabídne nové lavičky, parkoviště a vysadí se zde i stromy. „Vše už vlastně začalo, minulý týden jsme vyhlásili výběrové řízení, které končí 24. dubna s tím, že dáme přednost nejnižší nabídce," uvedl starosta. Na začátku května by se tak mohlo začít budovat.

„Nebude to jednoduché, musíme dobře spolupracovat s Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD). Během stavby budeme muset přesunout silnici přibližně o dva metry do blízkého parku," komentoval Grulich.

I ŘSD bude muset vyhlásit na stavbu výběrové řízení, proto starosta doufá, že jej vyhraje stejná firma. „Obě stavby tvoří jeden celek, bylo by to pro jednu firmu jednodušší. A nejen pro ni, ale i pro nás. A to hlavně ve společné administrativě," říká starosta.

A to s novinkami v Jáchymově nebude vše. Revitalizaci čeká také úsek u panelových domů. A i zde chce Jáchymov zažádat o dotaci, tentokrát však od Ministerstva pro místní rozvoj.

„Pokud by to ale nevyšlo, jsme připraveni jít do toho ze svých prostředků," řekl rázně starosta.Pro občany tak vyrostou další nová parkovací místa a další odpočinkové zony.

„Všechno je to propojené. Příští rok by 400 metrů Jáchymova mělo vypadat tak, jak bychom chtěli, aby jednou vypadal celý Jáchymov," dodal starosta hornického města.