Novorozenou holčičku našel pracovník IT oddělení nemocnice Karel Pšenička, který se o babybox v Karlových Varech stará. Sestry dětského oddělení dítěti daly jméno Barbora, které také bude zapsáno do dokladů.

"Holčička váží 2,5 kilogramu a měří 45 centimetrů. Podle vyšetření je zdravá," uvedl mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Vladislav Podracký. Jak doplnil, matka pravděpodobně ještě před tím, než dítě do babyboxu uložila, volala na oddělení, jestli babybox funguje. "Dítě mělo podvázanou pupeční šňůru a bylo pečlivě upravené," dodal mluvčí nemocnice.

V České republice je instalovaných celkem 68 babyboxů, obvykle v areálech nemocnic. Většina z nich už posloužila k odložení dítěte. Zatím nevyužitých je podle statistik nadace Statim 27. V Karlovarském kraji jsou babyboxy v Chebu, Sokolově a v Karlových Varech. V Karlovarské kraji se naposledy ozvala signalizace babyboxu koncem loňského roku v Chebu. I tehdy v něm byla novorozená dívka.

V České republice bylo do babyboxu odloženo už 134 dětí, které se díky tomu dostaly ve velmi krátké době do péče zdravotníků.