Trasu zvládl i Jan Zachovský, který na start v Krásném Údolí přijel z Horního Žďáru. Kolegům z branže se mohl pochlubit pravým anglickým výrobkem s volantem na pravé straně.

„Je to Triumph Spitfire MK 3, rok výroby 1969, poslední série," představil hrdě svého plechového miláčka Jan Zachovský.

Jeho kompletní renovaci věnoval nejméně rok a půl. „Začal jsem motorem a potom přišla na řadu plechařina. Všichni myslí většinou na peníze, ale nejdražší je čas, který k tomu věnujete," tvrdí Zachovský.

Majitelé aut si dali dostaveníčko v Krásném Údolí, odkud se vydali na jízdu po okolních okrskách. Ještě před tím si veterány přišly prohlédnout na místní fotbalové hřiště desítky obdivovatelů. Nejstarším vozem byla Tatra vyrobená roku 1931.

Akci pořadatelů trochu pokazilo deštivé počasí. „Počítali jsme, že přijede asi padesát vozů, nakonec jich dorazilo přibližně třicet," řekl Deníku za organizátory  Horst Schleicher s tím, že letos jde o čtvrtou jízdu.

Šoféři během ní museli plnit netradiční úkoly. „Ty nejlepší jsme pak ocenili," doplnil pořadatel.

Memoriál Pavla Vitnera nese podle Schleichera název po zakladateli těchto jízd.

„Jsem tady už podruhé a začíná z toho být pěkná tradice. Na některá auta je skutečně hezký pohled, škoda jen, že nevyšlo počasí," zhodnotil sraz veteránů Jiří Kasík, který na akci přijel z Karlových Varů. (mák)