Tak jako kdysi. Tradice a vizitka skvělého podniku se vrátily. A společně s nimi hosté, a to jak zahraniční, tak místní. Za svůj přijali hotel i lidé z Karlových Varů a regionu a rezervace na plesy se jen hrnou. „Máme hodně objednávek, plesová sezona je v plném proudu. A to ať jde o maturitní plesy nebo bály myslivecké, sportovců a dalších organizací. Umíme připravit ples pro 600 lidí a snažíme se, aby si návštěvníci večer skutečně užili. A v baru Kakadu třeba až do ranních hodin," neskrýval spokojenost Werner Hauptman, ředitel Grandhotelu Ambassador Národní dům.

Ambice má hotel velké a přidává i další noblesní třešničku na dortu. Chystá velkolepý galaples se vším všudy. První reprezentační bál se bude konat v pátek 26. února od dvaceti hodin, a pokud chcete zažít top tradiční ples, na němž nebude chybět předtančení v rytmu valčíku, hudba a atmosféra, pak neváhejte. Hudebními hvězdami budou Leona Machálková a Karlovarský symfonický orchestr, moderátory Marcela Augustová a Petr Čimpera a k tanci a poslechu bude hrát Top Band Jana Smolíka. „Bude to velká společenská událost města, která by se měla rovnat Plesu v Opeře. Je to náš první bál a chceme se blýsknout," zve všechny k návštěvě Werner Hauptman. Ples se váže i k historii hotelu, který si nechal podle plánů vídeňských architektů Fellnera a Helmera postavit c.k. střelecký sbor. Slavnostní otevření nové budovy Grandhotelu Střelecký dům a zahájení provozu se konalo 23. února 1901.

Zatímco tedy zimní měsíce patří v Grandhotelu perlivému šampaňskému, nádherným róbám a šarmantním mužům, jaro hotel přivítá také stylově a společensky, ale se sportovním nádechem a v bojovém duchu. I když ředitel Hauptman zatím prozradil jen něco málo z připravovaného dramaturgického menu, jednání o večeru plném boxu ve společenském sále Orpheum jsou už v plném proudu a na scénáři se pracuje. A i tato kulturní událost by měla být pecka. Grandhotel Ambassador Národní dům tak hostům vyváženě nabízí vysoký standard hotelových, lázeňských a společensko-kulturních služeb. A provozovatelé také plní, co slíbili. Jejich motto, že Národní dům vrátí zpět Karlovarákům, dostalo konkrétní obrysy.