„V současné době se pracuje na studii budoucí trasy. Z našeho rozpočtu jsme na ni přispěli částkou 30 tisíc korun a zbytek nám poskytne Karlovarský kraje," řekla starostka Bečova nad Teplou Olga Haláková.

„Karlovarský kraj na studii týkající se cyklostezky Teplá, na její první etapu z Bečova do Vodné, přispěl 100 tisíci korunami. A to z rozpočtu pro mikroregion Náš region v rámci podpory budování cyklistické infrastruktury na území kraje," uvedla mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková.

V další etapě je naplánováno postavit stezku z Bečova nad Teplou do vesničky Krásný Jez. Trasa by se následně rozšířila do Tepličky.

Situaci kolem cyklostezky sledují i občané z Tepličky, kterou by cyklostezka procházela. Internetové stránky obce dokonce nabídly možnost vyjádřit se k situaci pomocí ankety. Po dobu dvou měsíců, kdy byla anketa vyvěšena na webových stránkách, do ni zasáhlo 1 310 respondentů a více než 70 procent hlasujících bylo pro stavbu cyklostezky.

Zatím se hledají zdroje, které by celou stavbu cyklostezky zafinancovaly. „Určitě se budeme pokoušet sehnat peníze z dotací. Jak z evropských, tak i republikových dotačních titulů," řekla Haláková s tím, že už nyní se o cyklostezku zajímají nejen lidé z Bečova nad Teplou.

„Vítají tento nápad a už mě zastavují s otázkami, jaký zde bude povrch, z důvodu bruslení na in-line bruslích," dodala starostka.V plánech je i umístění venkovní galerie Kovářského sympozia v blízkosti cyklostezky.

Pokud by vše šlo podle plánů, mohlo by se k samotné realizaci zajímavého projektu přistoupit v roce 2016.