Zatímco někteří lidé začátkem července odjíždějí na plánovanou dovolenou, zaměstnancům hotelů, restaurací a dalších služeb v Karlových Varech nastává neuvěřitelný týdenní frmol. 1. června začíná Mezinárodní filmový festival. Hektická festivalová horečka potrvá ve městě do 9. června.

Jako každý rok, i letos mění Thermal, mozkový festivalový trust a srdce přehlídky, svůj vzhled. A to zvnějšku i zevnitř. Obrovskou plachtu s názvem festivalu zavěsili na hotel čtyři horolezci už ve čtvrtek, do koryta řeky Teplé se montují konstrukce pro poutače na jednotlivé filmy. Hotové jsou pokladny, připravena jsou kina, stejně jako internetová kavárna. Letošními barvami festivalu jsou modrá, bílá a fialová.

Hotel Thermal se na festival připravuje vlastně celoročně. “Dílčí rekonstrukcí prošly pokoje na třech patrech. Celkem jsme jich zmodernizovali šedesát za deset milionů korun,“ uvedl Josef Pavel, ředitel Thermalu. Modernizací prošel také malý sál, v němž diváci ocení nové pohodlné sedačky. „Celkem je jich 250 kusů a tato obnova nás stála dva miliony korun. Rekonstrukci jsme dokončili už 30. května,“ vysvětlil Josef Pavel.

Thermal nezapomněl ani na modernizaci systému internetového připojení. Nyní budou návštěvníci a hosté využívat vysokorychlostní non stop internet ve čtyřech světových jazycích.

Ředitel Josef Pavel se festivalové hektiky neobává, i když předpokládá, že zaměstnanci i on budou mít práce až nad hlavu. „Já jsem se vždy na festival těšil, tu atmosféru mám rád. Přijede řada významných hostů a naším úkolem je, aby se zde cítili příjemně a odjížděli spokojeni,“ dodal ředitel.⋌