Jarmark lidových řemesel, krojovaný průvod či vystoupení tanečních souborů z Čech i exotických zemí. To je jen několik z celé řady zajímavostí, které nabídl už dvanáctý ročník Karlovarského folklorního festivalu. Návštěvníky bohatý program nadchl.

Podle Lubora Hanky, ředitele festivalu, se snaží pořadatelé každý rok osvěžit akci nejrůznějšími novinkami. „Letos jsme na tento čtyřdenní festival pozvali taneční soubory například z Mongolska či Mexika. Tanečníci si navíc přivezli i hudebníky, takže nic nebylo na playback,“ prohlásil Hanka. „Další novinkou bylo velké jeviště před hotelem Thermal, které nabídlo řadu zajímavých kulturních vystoupení,“ dodal.

Celkově si mohli lidé vychutnat představení třinácti souborů. „Díky tomuto počtu byla akce pestrá a různorodá,“ dodal Hanka. Folklorní festival se nekonal pouze před hotelem Thermal, ale lidé se bavili i na dalších místech. „Zahájili jsme ve čtvrtek v Kulturním domě v Jáchymově. Potom už byly akce v Karlových Varech. Folklorní festival se nám podařilo propojit i s Porcelánovými slavnostmi před Grandhotelem Pupp, kde vystoupily zmíněné zahraniční soubory. Myslím, že takové propojení zafungovalo výborně a návštěvníky bavilo úspěšně,“ prohlásil ředitel folklorního festivalu.

Karlovaráci akci přivítali. „Jsem ráda, že se zde pořád něco děje a o kulturu tady skutečně není nouze. To je moc fajn,“ zhodnotila festival Karlovaračka Eva Tůmová.