Jsou to téměř přesně dva roky, co z pozice ředitele KV Areny odešel Jan Řezáč. Ten nyní přichází na pozici nového ředitele Inspektorátu pro Plzeňský a Karlovarský kraj České obchodní inspekce (ČOI). A to s platností od 28 března tohoto roku.

„V současné době vám jen mohu potvrdit, že jmenování Jana Řezáče na post ředitele ČOI proběhlo, oficiální zprávu přineseme v příštím týdnu," uvedla Miloslava Fléglová, tisková mluvčí ČOI.

V pozici ředitele tak nahradí Milana Javorského. Ten se podle svých slov vyjádří ke svému odchodu v úterý.

Jan Řezáč neodcházel před dvěma lety z vedení KV Areny zrovna v nejlepším. „Funkce ředitele KV Areny bude z rozhodnutí jednatele zrušena k 31. květnu. Ač toto opatření zřejmě nemá obdoby u zařízení podobného typu ani u obchodních společností s podobnou organizační strukturou, je to právo jednatele, které plně respektuji. Jelikož nedošlo k dohodě, byla mi 31. března 2011 předána výpověď," vzkázal před dvěma lety Řezáč.

Jeho odchod z pozice ředitele KV Areny rozhodně nerozesmutnil manažera HC Energie Miroslava Vaňka. Ten měl podle informací Deníku dokonce zaslat Řezáčovi nepříliš lichotivou SMS, která se však pro její obsah nedá na stránkách novin publikovat. Vaněk odeslání podobné zprávy nepopírá, ale neví, o jakou se konkrétně jedná. „Velice špatně se nám spolupracovalo a vyměnili jsme si vzájemně několik velmi peprných SMS. Nevím, kterou má pan Řezáč na mysli," konstatoval tehdy Miroslav Vaněk.

Hlavní priority a vize nově jmenovaného ředitele ČOI pro Plzeňský a Karlovarský kraj přinese Deník formou rozhovoru v příštím týdnu.

Jan Řezáč

Jan Rezáč (35) je absolventem Vysoké školy ekonomické, fakulty financí – účetnictví, oboru finance se specializací veřejné finance. V předchozích funkcích působil jako vedoucí oddělení rozpočtu a finančních analýz na Magistrátu Města Karlovy Vary, rok působil v pozici ředitele KV Areny, s.r.o. a do současné doby zastával funkci ředitele Lázeňské léčebny Mánes v Karlových Varech, která se specializuje na léčebné pobyty dětí a patří pod prestižní pražskou Nemocnici Na Homolce.