Vedle bazénového centra u KV Areny má vyrůst venkovní bazén. Jak jsou přípravy na stavbu daleko?

Mám radost, že minulý čtvrtek proběhlo předání staveniště generálnímu dodavateli stavby, společnosti SMP CZ, jež by měla během zhruba dvou týdnů zahájit vlastní stavební práce, které by pak měly dle smlouvy být ukončeny předáním stavby venkovního bazénu včetně zázemí do osmi měsíců. Což značí, že pokud vše bude probíhat bez komplikací, budeme jako provozovatelé moci nabídnout služby venkovního bazénu občanům Karlových Varů a okolí na konci června, či začátkem července.

Kolik bude celá stavba nového bazénu stát? Peníze jsou z rozpočtu města, nebo jste na projekt získali dotace?

Vlastní stavba venkovního bazénu včetně technologií přijde na 22,6 mil. Kč i s DPH a zhruba 3,5 mil. Kč očekáváme ještě náklady spojené s dovybavením. Město Karlovy Vary bude přispívat na celkový rozpočet stavby patnácti procenty a zbylých 85 procent by mělo být čerpáno z dotace ROP Severozápad.

Kdy by měl být bazén dokončen? Jaké rozměry bude mít a co vše v něm návštěvníci budou moci využívat? Plánujete například, že bude otevřen i v zimě?

Jak již jsem říkal, venkovní bazén by měl v případě splnění všech podmínek začít sloužit veřejnosti začátkem července 2015, což je termín velmi šibeniční a bude stát jak dodavatele stavby, tak i nás v KV Areně hodně sil, nicméně budeme dělat vše pro to, aby si Karlovaráci mohli v červenci užívat konečně kvalitního venkovního bazénu s čistou vodou, který bude nabízet v nerezové vaně o délce 25 metrů a šířce 12 metrů 3 plavecké dráhy s hloubkou od 1,6 metru a dále rozdělený prostor pro větší děti s hloubkou od 0,9 m a klouzačkou a menší děti s hloubkou od 0,3 m a klouzačkou.

Venkovní bazén bude doplňovat ještě dětské hřiště s atrakcemi, beach volejbalové hřiště, občerstvení a doufám příjemné prostředí na otevřené jižní straně s výhledem do krásné varské přírody, nesmím ještě opomenout výhody propojení s možností užití stávajícího bazénového centra a parkoviště. Otvírací doba i díky připravovanému propojení se stávajícími technologiemi Areny, a tím pádem možnosti dohřívání vody v bazénu by měla v klimatických podmínkách Karlových Varů být od další sezóny cirka od května do září.

Jaké novinky na vánoční období chystá KV Arena? Plánujete další koncerty či sportovní akce?

Za necelý měsíc, tedy 6.prosince, budeme zvát na vánoční charitativní koncert, který bude uvádět Zdeněk Podhůrský (sám také na začátku vystoupí se svou kapelou Undrhill band) a hlavním tahákem koncertu bude skvělý nadčasový hudební projekt Vivaldianno, za kterým stojí rockový klavírista a skladatel Michal Dvořák (člen skupiny Lucie) a houslový virtuos Jaroslav Svěcený. Část z výtěžku tohoto koncertu pak bude přímo na vystoupení předána rodičům dvou vybraných hendikepovaných dětí.

Po Novém roce se mohou sportovní fandové těšit 5.února na hokejové utkání reprezentací Česka a Ruska, které se v KV Areně utkají v rámci Euro hockey tours, a možná 7. února nabídneme další sportovní pecku, ovšem z úplně jiného ranku světové atletiky. Dále můžeme pokračovat. V březnu úžasné dětské představení Sesame Street (neboli plyšáci ze Sezamové ulice), v květnu světový basketbal, rockový koncert a třeba v listopadu nový Lord of the dance nebo v prosinci vystoupení Čínského národního cirkusu.

Jak daleko je výstavba haly pro míčové sporty? Kdy by měla být tato hala dokončena a zprovozněna?

Stavba haly pro míčové sporty již několik měsíců běží a i přes krátký skluz, který stavba nabrala, doufáme, že by měla být dokončena v červenci 2015.

Následně by pak měl následovat měsíční zkušební provoz, její dovybavení a od září 2015 vlastní ostrý provoz a přivítání sportovců halových sportů a hlavně čas, kdy si celé vedení KV Areny i její zaměstnanci snad trochu oddechnou od stovek jednání a hodin strávených při zajištění technologického, energetického, organizačního propojení a rozjezdů nových sportovišť, která spadnou pod správu KV Areny a snad také přinesou další pozitiva zejména pro sportovní i kulturní část obyvatel našeho města.