A také přístupovou okolní cestu, která lemuje AC Start a přilehlou KV Arenu. Tu kdysi zaplatil karlovarský magistrát přibližně šesti miliony korun a smlouvou o smlouvě budoucí kupní zavázal tehdejšího majitele AC Start, že ji městu převede. To se ale nestalo, a i ta spadla do dražby. Břemeno ale městu zajišťuje, že cestu využívat může i nadále. K tomu, aby stadion i nadále mohly využívat sportovní kluby, ale nový majitel potřebuje dohodu s městem.

„Už jsem absolvoval několik jednání, a to i před dražbou AC Start, ale byl jsem neúspěšný. Až na výjimky jsem nezaznamenal snahu, že by to zdejší vedení města chtělo řešit. Já ale potřebuji minimalizovat ztráty a ochránit své pohledávky. Do areálu jsem fyzicky vložil přes 20 milionů," vysvětlil Lubomír Halabrín, který je zároveň členem věřitelského výboru. Ten si je vědom, že do areálu se musí investovat, protože za léta sporů postupně chátrá. „A pokud se to nyní nechá tak, jak to je, tak zaroste travou. Proto nevidím jinou cestu, než se s městem dohodnout. Nebo s kluby. Do provozu areálu vlastní peníze nedám, tratil jsem už hodně," doplnil Lubomír Halabrín. Na mecenáše si hrát nechce, ale komplikovat situaci sportovcům také ne. A netají se tím, že z postoje města je poněkud rozčarován.

„Jsem z toho nešťastný," přiznal otevřeně. Přestože Karlovy Vary nikdy nebyly vlastníkem areálu AC Start, areál získal od státu přímo klub, jehož insolvence se nyní řeší, je město připraveno s novým majitelem o dalších podmínkách jeho provozu dál jednat. „Pro nás je jednoznačně primárním cílem, aby sportoviště fungovalo. Budeme velmi aktivně jednat, ale na jaké formě se dohodneme, to je otázka," uvedl primátor Petr Kulhánek (KOA).

Podle náměstka Čestmíra Bruštíka (ANO) město dlouhodobě deklaruje podporu sportu, mládeže a tělovýchovy. „Jedině vítáme, pokud je podporují nebo budou podporovat i jiné subjekty. Co se týče případných jednání, město ještě nebylo oficiálně informováno ani vyhlašovatelem, ani údajným novým majitelem o výsledku výběrového řízení na AC Start," zdůraznil náměstek.