Občanští demokraté už vědí, kdo bude za jejich stranu usilovat o hlasy voličů. A zřejmě není překvapením, že na kandidátce chybějí členové ODS, za nimiž se táhnou tmavé stíny. Naopak. ODS tentokrát vsadila na lidi, kteří, jak zdůraznil lídr Jan Bureš, jsou prověřeni prací a bojem. A to jsou především starostové.

Také ODS, stejně jako ČSSD, obsadila na druhou příčku kandidátku ženu. Jana Vildumetzová je starostkou Horního Slavkova. Na třetím místě je Jan Svoboda, ředitel Západočeského divadla v Chebu a také bývalý starosta, čtvrtým na kandidátce je Petr Bursík, náměstek karlovarského primátora. První pětici kandidátů ODS uzavírá Zdeněk Král, starosta Mariánských Lázní.


„S kandidátkou jsem maximálně spokojený. Navíc jsme se dokázali domluvit racionálně, bez konfliktů a zákulisních podpásovek," zdůraznil lídr Jan Bureš. I ten, i když už byl poslancem zvolen v minulém volebním období, se stále cítí starostou Ostrova.


Podle Jana Bureše se navíc ODS v kraji nemá za co stydět a pravicová politika má rozhodně smysl. „Odvedli jsme kus práce v regionu a prosadili zákony, které byly pro kraj důležité. Ve Sněmovně chceme hájit malý a levný stát, omezit byrokracii, ale také zachovat určitou míru solidarity. „A to s lidmi, kteří se z objektivních příčin ocitli v existenčních problémech.


ODS není stranou, která by člověka nechala ležet na ulici a jenom jej překročila," zdůraznil lídr ODS do předčasných parlamentních voleb Jan Bureš.
Občanští demokraté v nich v Karlovarském kraji budou usilovat minimálně o jeden mandát.

Kandidátka ODS

1. Jan Bureš, bývalý starosta Ostrova

2. Jana Vildumetzová, starostka Horní Slavkov

3. Jan Svoboda, ředitel Západočeského divadla Cheb

4. Petr Bursík, náměstek karlovarského primátora

5. Zdeněk Král, starosta Mariánské Lázně

6. Karel Jakobec, místostarosta Sokolova

7. Dana Schwarzová, místostarostka Nejdku

8. Tomáš Provazník, ředitel FK Baník Sokolov

9. Ingeborg Štiková, místostarostka Jáchymova

10. Michal Kandráč, radní Mariánské Lázně

11. Jiří Brdlík, karlovarský lékař

12. Ladislav Sedláček, místostarosta Sokolova

13. Petr Šindelář, Ostrov,advokát

14.Tomáš Linda, místostarosta Chebu