K tomuto výročí byl ve spolupráci s Vodárnami a kanalizacemi Karlovy Vary připraven malý seminář s prezentacemi o historii a současnosti zásobování Toužimi pitnou vodou, včetně exkurze do toužimského historického vodojemu v Kosmové," uvedl Jiří Schierl z občanského sdružení Pod střechou.
„O tento dodnes funkční objekt se stejně jako o další vodárenská a kanalizační zařízení v regionu stará firma Vodárny a kanalizace K. Vary. Přítomní ocenili příkladný a odpovědný přístup společnosti k tomuto historickému objektu, a přestože se nejedná o chráněnou kulturní památku, prochází fasáda objektu příkladnou rekonstrukcí, která vodojemu z roku 1912 navrátí původní secesní vzhled. Počítá se i s obnovou historické pamětní desky," doplnil.

První adventní neděli si pak následně také několik set návštěvníků pěkně užilo tradiční rozsvícení vánočního stromu v Toužimi. To se tentokrát konalo před městským úřadem na sídlišti.

„Adventní akci připravilo zdejší infocentrum s podporou města a nechyběl zde ani betlém, pestrý kulturní program, občerstvení včetně tradičního svařáku a malý adventní trh. Závěr završil skvělý a povedený ohňostroj," dokončil Schierl.
Bohatý adventní program pro děti i dospělé bude v Toužimi dále pokračovat až do Vánoc.