Všichni milovníci klamů, her, ale i vědy, techniky a přírodních oborů mají nyní jedinečnou šanci poznat něco nového. Do muzea v Karlových Varech totiž doputovala jedinečná výstava Hry a klamy II… Poznávej se.

Výstava je zapůjčená z IQ parku, který je součástí zábavního centra Babylon v Liberci. Zde je umístěna od roku 2007 stálá expozice a prvním rokem ji navštívilo přes 100 tisíc lidí. Jejím účelem je hledání nových forem vzdělávání a má za cíl vzbudit v lidech zájem o nejrůznější obory a témata.
„Jsem moc ráda, že tady podobná výstava je, protože je velmi zajímavá a hlavně je na ní nezvyklé, že na rozdíl od jiných výstav je dotýkat se exponátů přikázáno,“ uvedla Andrea Králová, která v muzeu vypomáhá.

Výstava demonstruje na sedmdesáti exponátech určité jevy, které vedou k řešení. Lidé si na vlastní kůži mohou vyzkoušet smysl některých přírodních a fyzikálních jevů, pohotovost a rychlost reakcí, řešení matematických úkolů, optické a zvukové klamy a také vyřešit hlavolamy, kvízy a hádanky. „Rozhodně bych sem přišla i jako návštěvnice, protože jsem se s podobným stylem výstavy ještě nesetkala a strašně se mi líbí,“ dodala Králová.
Dobrou zprávou pro ty, kteří ještě výstavu nenavštívili, je určitě fakt, že bude v karlovarském muzeu k vidění až do 27. února.