O stavební povolení minulé vedení města požádalo pozdě, protože řízení zablokoval soused. Proto se jej nepodařilo získat včas. Karlovy Vary tak musejí oželet jedenáct milionů korun z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). „Celkem měla proměna domu v Komenského na sociální bydlení, která počítala se sedmi byty, stát čtrnáct milionů. Nyní nám nezbývá nic jiného než projekt zastavit, ale ne úplně. Dům bude přestavěn na byty pro bydlení, ale ne sociálního typu,“ vysvětlil náměstek Trtek.

Nyní město musí podle něj finanční prostředky na výstavbu najít z vlastních zdrojů, protože s dotací už počítat nemůže. Karlovy Vary zároveň plánují i výstavbu startovacích bytů, což byla jedna z volebních priorit hnutí ANO i Karlovaráků. „S výstavbou startovacích nájemních bytů počítáme stále v ubytovně Drahomíra a v lokalitě v ulici Krokova,“ doplnil Trtek. Karlovy Vary ale stále nemají schválený nový územní plán, jehož dokončení se stále oddaluje. Současná koalice ANO, Karlovaráci a ODS počítá s tím, že nový územní plán by mohl být dopracován do roku 2022. Což je nejzazší termín pro přijetí tohoto základního dokumentu budoucího rozvoje města.

Lidé v Karlových Varech se mohou s plány současného vedení města k územnímu plánu seznámit na veřejné diskuzi 26. února, kdy se koná jeho projednávání.

Český prezident Miloš Zeman
Prezidentský pár navštíví Karlovarský kraj. Popáté