Karel Kovář, známý také jako Kovy, má na svém hlavním YouTube kanálu přes 800 tisíc odběratelů. Mezi nimi jsou většinou mladí lidé ve věku od 18 do 34 let. V jednom ze svých posledních videí nazvaném Volební bizár se zaměřil snad na všechny kandidující politické strany včetně ANO. Z velké části dal přitom prostor i vysoce postavené ženě tohoto hnutí, exhejtmance a poslankyni za Karlovarský kraj Janě Mračkové Vildemutzové. Použil v něm záběry při návštěvě prezidenta Miloše Zemana v roce 2019. Ve své koláži, která má již 815 628 zhlédnutí, se Kovy pozastavil i nad otevřením bazénu v hotelu Thermal, který v té době ještě nebyl dokončen.

"Členka strany ANO před lety darovala prezidentovi kalendář, v němž byla na každý měsíc fotka Jany Vildumetzové s panem prezidentem. To chceš," uvádí ve videu Kovy. "Skláním se před vaší moudrostí," prohlašuje následně poslankyně při prezidentově návštěvě Karlovarského kraje v roce 2019 v další části koláže. A na to reaguje youtuber slovy: "A kraj, který čtyři roky za ANO vedla, označil její předseda v lednu takto: ´Karlovarský kraj neustále něco říká. Je to nejhorší kraj, historicky ve všem.´"

Kovy si rýpnul i do rekonstrukce bazénu v hotelu Thermal v pasáži o střihání pásek, které mají politici v oblibě. "Musí se to udělat slavnostně, i když to třeba není ani hotové. Zatímco se stříhala páska, za plotem čekali dělníci, kteří ani nestihli dolepit kachličky nebo schovat kabely. Je to jako z filmu Bílá paní, kde se odhaloval most," pozastavuje se youtuber.

Ing. Andrea Pfeffer Ferklová, MBA, primátorka města Karlovy Vary
Věřím, že nová vláda bude co nejdříve, říká primátorka Karlových Varů

Redakce Deníku požádala poslankyni, která získala v letošních volbách po premiérovi nejvíce preferenčních hlasů, o reakci k Volebnímu bizáru. "Dívala jsem se také na jiná videa Kovyho. Jsem ráda, že apeluje na účast mladých lidí ve volbách," odpovídá.

Primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO) už v srpnu ubezpečila, že ačkoliv je bazén v Thermalu, který vlastní stát a ona je místopředsedou jeho představenstva, uveden do zkušebního provozu a kolaudace bude do roka, je zcela bezpečný pro své návštěvníky. "Za město i za sebe jsem samozřejmě moc ráda, že se podařilo bazén otevřít i přesto, že jsou tam ještě věci, které nejsou zcela dodělané,“ uvedla primátorka při jeho srpnovém otevření. „Podstatné a důležité je, že se hotel Thermal a jeho bazén po mnoha desítkách let konečně opravily. Práce budou pokračovat doděláváním saun a věřím, že dokonce tohoto roku už bude bazén úplně celý připravený pro to, aby mohl nabídnout širokou nabídku služeb," poznamenala.

Zleva Tomáš Svoboda (ČSSD), Věra Procházková (ANO 2011) a Pavel Hojda (KSČM) ve volbách do Sněmovny neuspěli.
Neúspěšní kandidáti Hojda a Procházková si budou užívat důchodu