Na jejím konci se v bývalé kráse znovu zaskvěl areál letního kina v Karlových Varech, který znovu zahájil promítání. A teď?

„Proč oni boří, co my jsme zprovoznili? To nemá logiku, vždyť na nich byla zavěšena osvětlovací technika," zlobil se Ladislav Gerendáš, jeden z autorů petice na záchranu letního kina. A také jeden z mnoha, kteří ve zdevastovaném a zpustlém kině přiložili ruku k dílu.

Podle primátora Petra Kulhánka se ale stožáry demontovat musely, protože byly ve špatném stavu. Jeho slova potvrdil i Petr Masák, jednatel městské společnosti KV City Centrum, jíž správa letního kina náleží.

„Podle statika hrozilo jejich zřícení, protože byly shnilé. My jsme to řešili jako havárii a nechali jsme je odbornou firmou odstranit. Navíc už nesloužily ke svému původnímu účelu. Reflektory se na ně poslední dva roky vůbec nedávaly," vysvětlil Petr Masák.

To podle Jaroslava Fujdiara, který byl z postu jednatele KV City odvolán, není pravda.

„Pro osvětlovací techniku se využívaly dva přední stožáry. Při rekonstrukci areálu jsme sváry nechali kompletně vyvařit. Investovali jsme do toho peníze a firma, která práce dělala, konstatovala, že jsou v pořádku," uvedl Fujdiar. Argumentu, že podle jednatele Masáka letní kino nepotřebuje osvětlovací techniku a postačí pouze veřejné osvětlení, se upřímně podivil. „Jsem zvědav, jak si lidé v tom pološeru najdou svá sedadla," ironicky poznamenal.

Do opravy letního kina magistrát investoval 4,5 milionu korun. Podle Fujdiara ale stála rekonstrukce celkem osm milionů, protože při ní výrazně pomohli sponzoři.

Letní kino začne letos promítat v sobotu 1. června. Pro děti je na programu film Madagaskar. Filmy zde diváci zhlédnou každou sobotu a neděli, ve středu už se promítat nebude.