Ostrov tuto iniciativu návratu jen vítá. „Uděláme maximum, aby se k nám vrátili," potvrdil starosta Ostrova Pavel Čekan.

Už tento měsíc se sejdou představitelé města a Karlovarského kraje přímo v Ostrově, kde budou projednávat dvě budoucí výjezdová místa. „Ve hře jsou dvě varianty. A to buď zrekonstruování prostor základní školy praktické, kde by bylo celé křídlo pro záchranáře, či postavení zcela nového výjezdového stanoviště u dětského domova," upřesnila za Karlovarský kraj Alena Šalatová. V obou případech by záchranka vyjížděla do Krušnohorské ulice. Paradoxně by výstavba nového zázemí zabrala méně času, než upřednostňované místo v křídle praktické školy.

„Kraj už vyčlenil 4 miliony korun na celou akci. Podle prvních propočtů to však asi stačit nebude, a tak budeme muset společně s krajem vymyslet dodatečné dofinancování," dodal Sýkora.

Díky dočasnému stanovišti v Jáchymově se předpokládala rychlejší pomoc v blízkých lyžařských střediscích. „Teplá zima nám mnoho podobných výjezdů nepřinesla. Nejprve jsme se báli o odklízení sněhu před stanovištěm, ale to jsme řešit nemuseli," dodal Sýkora.