Podle slov jejího ředitele Romana Sýkory je to však jen přechodné řešení, než se záchranka včetně lékaře vrátí zpět do Ostrova.

„I svým kolegům říkám, že v Jáchymově pobudeme maximálně rok. Proto nyní intenzivně jednáme jak s Ostrovem, tak i krajem o vybudování nového výjezdového stanoviště či pronájmu některé vhodné budovy," říká ředitel záchranky. Důvod stěhování je prostý, nevyhovující prostory.

O tom, že se záchranáři nezastaví, svědčí to, že po slavnostním otevření nové výjezdovky nezaháleli s prvním výjezdem. „Jednalo se opravdu jen o pár hodin, než se poprvé vyjíždělo," potvrdil Sýkora.

Nové výjezdové stanoviště sídlí v prostorách Domova s pečovatelskou službou.„Základna je pouze zázemím pro právě sloužící posádku. Nikoli ordinací praktického lékaře. Na místě tedy nelze očekávat lékařskou službu první pomoci a pacienti zde nebudou ošetřováni," zdůrazňuje ředitel . Ten i vysvětlil proč. „Pokud by sem přišel v očekávání pomoci těžce nemocný člověk a sanitka byla na výjezdu, bylo by to neštěstí. Proto je opravdu lepší zavolat přímo linku 155 či se obrátit na ambulanci či pohotovost v nemocnici," dodal.

Nové přemístění zrychlí i pomoc při úrazech v nedalekých horských střediscích. I z toho důvodu sem bylo přemístěno terénní vozidlo lékaře. Základnu tvoří několik místností, které záchranářům poskytnou potřebné zázemí. Disponuje výjezdovou skupinou RV neboli Rendez-Vous ve složení lékař a řidič-záchranář a „velkou sanitkou" rychlé zdravotnické pomoci. „Nájemné je v řádech tisíců, a i v dodatečné rekonstrukci nám Jáchymov vyšel vstříc. Prakticky je to jako byt 4+kk, který má navíc pánské a dámské toalety a čisticí místnost."

Další stěhování pak zažije záchranka v pondělí, kdy se nově její lékař přemístí do Teplé.