Po dlouhých peripetiích mu ho rada města „přiklepla“. Odsouhlasení radou je vázáno smlouvou, která ustanovuje, že Prokeš musí nyní auto aktivně užívat tři roky pro účely své společnosti.

O sanitě vyřazené karlovarskou záchrannou službou, která by mohla být k dispozici záchranné stanici, se začalo mluvit již v září loňského roku. Záležitost ohledně auta se tedy vlekla více než půl roku. Koncem dubna mu ji rada města po předchozí žádosti schválila.

Nákupní cena sanity byla před lety 3,5 milionu korun, nyní má zůstatkovou hodnotu 60 tisíc korun. „Na technickém stavu vozu se jeho stáří sice odráží, my jsme ovšem nesmírně vděční. Zafinancovat běh společnosti je leckdy oříškem, každá taková pomoc je tedy velmi vítaná“, sdělil Prokeš.

Co je Prokešova záchranná staniceSpolečnost, jejímž cílem je zajistit fungující pomoc pro zvířata v bezprostředním ohrožení. Nejaktivnější služba svého druhu v okrese. Každoročně Petr Prokeš se svými dvěma zaměstnanci zachrání na stovky zvířat. Často před jistou smrtí. Úspěchy stanice jsou v okrese citelné, i proto se těší veliké popularitě už i na svých facebookových stránkách, kde jeho aktivitu sleduje přes 14 000 uživatelů. Na zdejší poměry slušná fanouškovská základna. Nezištná pomoc, která zachraňuje zvířecí kůže a kožichy, si jistě zaslouží naši pozornost.

Josef Železný
OTÁZKA PRO: Josefa Železného, starostu města Ostrov