"Provoz na dálnici bude ale během prací zachován, a to i přesto, že budeme rekonstruovat všechny jízdní pruhy v obou směrech," uvedl Baloun.

Rekonstrukci má na starosti společnost Silnice group, která vyhrála zakázku s nabídnutou cenou ve výši 120 milionů korun bez DPH. Právě cena, ale i doba realizace, byla podle Balouna hlavními hodnotícími kritérii.

Dálnice D6 vedoucí od Jenišova směrem k západním hranicím byla zprovozněna v roce 2010. Právě zahájená rekonstrukce je úplně první od doby realizace v tomto úseku. "Povrch vozovky prakticky dosloužil a je potřeba ho obměnit. Časově to vychází, protože životnost povrchu bývá dvanáct let. V rámci rekonstrukce se tak sejme obrusná vrstva, která má tloušťku čtyři centimetry a následně se položí nový povrch," nastínil práce vedoucí provozního úseku ŘSD Karlovy Vary.

Ilustrační foto.
Po poštách zruší i finanční úřady. V Karlovarském kraji zavřou čtyři

Oprava D6 bude rozdělena do čtyř etap, na řadu jako první přichází ta část těsně za Karlovými Vary. Jako první se tedy začne frézovat pravý jízdní pruh ve směru od Karlových Varů na Cheb. Součástí akce je také rekonstrukce dvou mimoúrovňových křižovatek, a to u Globusu v Jenišově a dále v Loučkách. Celkově se má opravit úsek v přibližné délce 6,5 kilometru.

I když práce začínají až ve středu 12. dubna, silničáři se na ně začali připravovat už na Velký pátek. Během Velikonoc už tak byl spuštěn provizorní jízdní pruh.

Další velké dopravní omezení plánují pak už za pár týdnů silničáři v opačné směru, a to na silnici I/6 ve směru na Prahu. Od května do července se má totiž pokládat mikrokoberec od Olšových Vrat směrem ke Karlovými Varům.