Každoroční zahájení lázeňské sezony s sebou vždy přináší bohatý kulturní program. Kromě koncertů a divadelních představení přináší zahájení i některá z dopravních omezení.

„Trasa průvodu povede převážně po pěší zóně. V místech, kde průvod kříží komunikaci s provozem, nebo po ní jde, bude provoz pozastaven pouze na dobu přechodu," řekl mluvčí magistrátu Karlovy Vary Jan Kopál.

„Dlouhodobější omezení budou během víkendu v ulici Na Vyhlídce, kde podél výstavby bytového domu bude doprava svedena do jednoho jízdního pruhu a střídavě řízena světelnými signály. Dále pokračuje také oprava Drahomířina nábřeží v dolních Drahovicích a již opravená část Mattoniho nábřeží je rovněž jednosměrná. Objížďka pak bude možná přes ulice Vítězná a Prašná. Je také stále uzavřena spojka „u Jara", kde se opravuje opěrná zeď. Zde bude objížďka vedena přes Bezručovu a Máchovu ulici," dodal Kopál.

„Ideální parkoviště pro zájemce o průvod je pak Kouzelné městečko Kome, na příjezdu od Plzně před Poštovním dvorem. V lázeňské části se dále nabízí parkovací dům v Libušině ulici pod hotelem Imperial a v centru města jsou parkoviště ve Varšavské ulici u městského tržiště nebo menší parkoviště na nábřeží Jana Palacha. Možnou volbou jsou i garáže na náměstí Milady Horákové či pod hotelem Thermal," doplnil mluvčí.

Letošní zahájení sezony přivede do Karlových Varů také řadu zajímavých osobností, které budou mít návštěvníci v ulicích města možnost potkat.

„Pozvání od města přijali například Jeho Excelence papežský nuncius Giuseppe Leanza, který také v sobotu dopoledne požehná karlovarským pramenům a bude celebrovat navazujcí mši svatou v chrámu Sv. Maří Magdaleny. Z českých hostů pak přijede například předseda Senátu Parlamentu České republiky Milan Štěch," dokončil Jan Kopál.

„Na zahájení lázeňské sezony se s rodinou vždy velmi těšíme. Je to akce, kdy ulice Karlových Varů ožijí hudbou a známými osobnostmi. Jediné, co mi občas vadí, je přílišný hluk a všeobecný dopravní frmol. Jsou to však jen malichernosti, kterými si nikdy nenechám kazit těmito zážitky nabité dny," popsal své nadšení jeden z Karlovaráků Jan Král.

(hni)