Sen všech motoristů z kraje se možná rozplyne. Ministr dopravy Vít Bárta totiž potvrdil, že jednou ze zastavených staveb má být i úsek rychlostní silnice R6 mezi Bošovem a Lubencem.

Toto rozhodnutí však chtějí změnit poslanci z Karlovarského kraje a nelíbí se ani veřejnosti. „Ministrova snaha šetřit je pochopitelná, ale nemyslím si, že je to v tomto případě dobré rozhodnutí,“ konstatoval Jan Bureš (ODS), poslanec parlamentu. „Budeme se snažit s kolegyní poslankyní Janou Suchou s ministrem sejít a přesvědčit ho, aby stavba pokračovala. Je to jeden z velmi důležitých úkolů. Je však otázkou, zda se nám to podaří. Budeme ale bojovat,“ přislíbil Bureš.

Dobrou zprávou je však podle něj to, že alespoň pokračuje stavba silnice přímo na území Karlovarského kraje. „To je také velmi důležité a jsem rád, že této části se žádná stopka netýká,“ dodal poslanec Bureš.

Proti avizovanému pozastavení staveb je také Karlovarský kraj. „Vítáme, že v našem kraji se stavba zastavovat nebude, ale na druhou stranu všechny úseky R6 jsou důležité a zastavení každého z nich má vliv na další rozvoj Karlovarského kraje. Z toho důvodu se budeme snažit všemi možnými způsoby apelovat na to, aby stavba pokračovala,“ zdůraznil Petr Navrátil, náměstek hejtmana Karlovarského kraje.

Podle něj je kraj zajedno s poslanci. „Jsme rádi, že poslanci z našeho kraje vnímají důležitost R6 a spojili se k prosazení pokračování stavby napříč stranami. Ostatně se pravidelně scházejí a o těchto věcech se baví,“ dodal Navrátil.

Ten nemá obavu jen o R6, ale i o další věci. „Ve hře jsou i železniční koridory, které jsou v kraji rozestavěné. Pokud by došlo i ke stopnutí jejich výstavby, tak budou muset lidé cestovat s trvalou výlukou a přestupovat například na autobusy a to je také velmi nepříjemná záležitost. Ministerstvo by se mělo snažit najít další prostředky, aby mohl tento rozvoj pokračovat,“ přeje si náměstek hejtmana.

Situaci kritizují i samotní motoristé. „Rozhodně to není dobrý vývoj. Pořád slyšíme, jak se bude krásně jezdit do Prahy, a najednou nic. To by bylo opravdu hodně nepříjemné. Je to fakt hrozné, že se o zastavení mluví,“ řekl řidič Jaroslav Nedvěd.