Po šesti letech proseb a žádostí se lidé v Tuhnicích dočkají. Přechod uprostřed frekventované Moskevské ulice, který magistrát až dosud odmítal s tím, že proti je především dopravní policie a město s tím nic dělat nemůže, bude. Podle náměstka Čestmíra Bruštíka (ANO) se už připravují dvě územní studie, z nichž jedna by měla být schválena, a následně i projektová dokumentace. Projekt chce město řešit i v součinnosti s dopravní policií. Nový přechodový ostrůvek by měl stát půldruhého milionu korun a bude vybudován u zastávky městské hromadné dopravy u Meteoru. „Ta se posune zpět a upravíme i parkovací místa," uvedl náměstek Bruštík. Stavba by mohla podle něj začít na jaře příštího roku.

Obyvatelé Tuhnic by tak po letech mohli Moskevskou ulici přecházet bez rizika, že je srazí auto. Přechody na této komunikaci sice jsou, ale jeden na začátku a druhý na konci této silnice. Tedy přes kilometr od sebe. Jenomže právě uprostřed zastavují autobusy MHD a přejít zde silnici neustále plnou aut je téměř nemožné. Tuhničtí proto sepsali petici, kterou podepsalo 250 lidí, a vybudování přechodu na Moskevské ulici znovu urgovali.

Celým problémem se následně na popud zastupitelů hnutí O co jim jde?! zabývalo i listopadové zastupitelstvo. Vedení města bylo k žádosti nejprve poněkud vlažné, argumenty opozice ale byly silné. Tuhnických se zastal zastupitel Zdeněk Musil (KSČM), který upozornil na to, že o přechodu se v bezpečnostní komisi jednalo už před lety a téma bylo smeteno ze stolu. Otmar Homolka (O co jim jde?!) zase zdůraznil, že není možné žádost občanů ignorovat a je třeba urychleně konat. „Pojďme zpracovat řešení, zatím jste nic neprosazovali a záleží přece na samosprávě. Jiná města v regionu, např. Ostrov, si dokázala se stejným problémem poradit," uvedl. K zastupitelům, kteří přechod podpořili, se přidal i Jiří Kotek (ALTERNATIVA). „Po vystoupení Soni Nové, která prezentovala petiční aktivitu 250 podepsaných občanů, a při sdělení, že o to usilují 6 let a doposud přechod na místě není, navrhl jsem možné řešení občanskou rebelií. Tedy aby si lidé ten přechod nakreslili sami a já se takové brigády rád zúčastním," vyzval zastupitele, aby se k této iniciativě připojili. Podle vedení města jsou do rozpočtu pro příští rok zařazeny i další dopravní úpravy. Město plánuje vybudovat přechod na Lidické ulici, na Staré Pražské za zatáčkou z Vyhlídky a okružní křižovatku u ulic Blahoslava a Staré Kysibelské.