„Na mimořádném jednání 18. listopadu pak rada schválila uzavření dohody o ukončení díla mezi městem Karlovy Vary jako objednatelem na straně jedné a obchodní společností STRABAG, a.s., jako zhotovitelem na straně druhé, jejímž předmětem je ukončení díla Sanace opěrné zdi na pozemku, parcele, v Jasmínové ulici v Bohaticích," uvedl k tomuto případu Jan Kopál, mluvčí magistrátu.

A doplnil, že dosud provedené práce by mělo město zhotoviteli uhradit, jinak se vystavuje nebezpečí žaloby. „Město však bude právní cestou usilovat o zjištění viníka (projektant, zhotovitel) a úhradu vzniklé škody," doplnil mluvčí. Na zimu město nyní stavbu zakonzervuje, aby neohrožovala okolí, a vypíše nové výběrové řízení na dokončení opravy. Ta bude provedena na jaře příštího roku," upřesnil mluvčí Kopál.

Jenomže s takovým řešením nesouhlasí opoziční zastupitelé z hnutí O co jim jde?!. „Není možné tuto stavbu převzít. Tím se dodavatelská firma zbaví odpovědnosti. Zeď je nestabilní, rozestavěná a v dezolátním stavu. Opěrka je vybočená, chybí výkopy proti sesuvu a hrozí zavalení domu pod zdí. Je třeba to předělat," protestuje proti rozhodnutí radních zastupitel Otmar Homolka.

A upozorňuje na to, že práce s rozebráním zdi a jejím zabezpečením bude hradit město. „Proděláme na tom strašně moc peněz. Je to zodpovědnost dodavatele. Ten měl přesné zadání, projekt i termín, dokdy má práci dokončit. Je třeba to vše zbourat, předělat a zajistit na zimu. A vše půjde na vrub města. Takhle špatně provedené dílo město nikdy nemělo převzít," zdůraznil Otmar Homolka.