Díky jejímu vyprávění tak poznáte zemi, o které jste možná mnohé slyšeli, ale také mnohé nevěděli. Znalosti o Vietnamu se často omezují hlavně na historii, která byla skutečně bolestivá.

„Seznámíme vás s nádhernou, barevnou krajinou, plnou protikladů. Na severu v oblasti Sapa můžete obdivovat úžasná rýžová políčka, která vás jistě okouzlí. Zářivě zelená pole skvěle doplňují rozmanité a pestrobarevné kroje zástupců etnických menšin, které jsou zde zastoupeny, například květinoví Hmongové nebo červení Zaové. Zážitkem jistě bude návštěva nedělního trhu ve vesnici Bac Ha,“ slibuje knihovna.

Pokud vás zajímá historie a chcete vnímat atmosféru doby dávno minulé, která ale stále přetrvává, rozjeďte se do centrální části země, oblast měst Hue a Hoi An bude pro vás to pravé. Nebo prostě zajděte na přednášku, ať víte, na co se ve Vietnamu můžete těšit. Čeká vás mimo jiné i povídání o císařské pevnosti, zakázaném purpurovém městě, četné pagody nebo majestátní hrobky. Kapitolu samu pro sebe tvoří i proslulá vietnamská kuchyně, která se napříč zemí mění. Už ve středu 8. listopadu od 17 hodin.

Oprava hráze rybníka ve Vernéřově u Aše trvá již od jara letošního roku. Nyní se chýlí ke konci.
Péče o vodní plochy není nejlevnější