Pozemky byly podle starostky Miroslavy Křimské v soukromých rukou a investor pouze musel čekat, až tato obec schválí územní plán. To se stalo letos v srpnu. Lokalita, původně vedená jako zemědělská půda, je tak v tomto dokumentu nově definovaná jako smíšené území se sportovní specifikací. „Na úpravě územního plánu se investor finančně podílel," podotkla starostka. Vyjmutí pozemků z půdního fondu tak bude zřejmě jen formalita.

Podle informací Deníku je investor Yuri Kiselev z Moskvy a část pozemků u Andělské Hory vlastnil bývalý místopředseda a nyní člen ODS Radek Zamrzla. Osmnáctijamkové golfové hřiště chce investor, nyní už akciová společnost Golf Resort Andělská Hora, se základním kapitálem devíti milionů v Andělské Hoře vybudovat do dvou až tří let. „Územní plán už máme a nyní si vyřizujeme stavební povolení," uvedl předseda představenstva a zároveň generální ředitel Luboš Štika.

A kolik bude nový golfový areál stát? O tom se investor zatím šířit nechce.

„S ohledem na to, že v současné době probíhají práce na několika studiích designu hřiště a v následné fázi bude teprve zpracována projektová dokumentace, budeme moci tento dotaz zodpovědět až za několik týdnů. V každém případě po konkretizaci našich investičních záměrů vše upřesníme," uvedl Luboš Štika. Na Karlovarsku tak vznikne už šesté golfové hřiště, a to hned vedle golfu v Olšových Vratech s více než stoletou tradicí. Toto hřiště bylo založeno v roce 1904 Pánským šermířským klubem a nyní jej vlastní Golf Resort. Golf se hraje také v Cihelnách, v Teplé, v Hájích a na závodišti v Karlových Varech.