Ne ve všem si rozumí, to je patrné ze schůzky zástupců ČSSD s primátorem Petrem Kulhánkem. ČSSD například vadily ceny jízdného v městské dopravě či malá podpora mládežnického sportu. „Ekonomické propočty totiž ukazují, že nákladově se u dopravního podniku, který je vlastněn magistrátem, tato částka projeví jen nevýznamně oproti celkovému rozpočtu magistrátu," uvedl předseda klubu Richard Ullisch.

Zároveň se klub ČSSD postavil za uvolnění podmínek pro podnikání – například předzahrádky povolit všem žadatelům, kteří mají v dané lokalitě restaurační či obdobné zařízení, a to s okamžitou platností, neboť se jedná o udržení a tvorbu nových pracovních míst, dle zjištění karlovarské sociální demokracie se jedná až o 250 brigádnických pracovních míst od dubna do září. Nečinnost magistrátu vede ke zvyšování nezaměstnanosti a k ekonomickému a sociálnímu vyloučení lidí ze společnosti, a především to brzdí ekonomiku. „Chceme totiž, aby podnikání bylo rentabilní a zaměstnanci měli práci. Myslíme si, že tím je náš postoj k živnostníkům řečen dostatečně jasně," uvedla Markéta Wernerová.

Mezi dalšími novinkami je uvolnění podmínek pro regionální firmy ve vztahu k veřejným zakázkám a aby jim bylo umožněno podílet se na ekonomickém rozvoji města, a to za podmínky dodržení zákona. Současný systém je špatný, cizí firmy nasadí často dumpingové ceny a domácí propouštějí zaměstnance ve stavebnictví a navazujících oborech, a to se ČSSD nelíbí. „Dále se nám nelíbí hanění a pomlouvačné strategie na podnikatele a živnostníky, kteří mají v našem městě sídlo a zaměstnávají lidi. Vždy jsou pro nás prioritou, protože dávají lidem práci. V tomto zcela se současným postupem vedení magistrátu nesouhlasíme a dlouhodobě budeme upřednostňovat a podporovat místní firmy, podnikatele a živnostníky, kteří mají v Karlových Varech sídlo," uvedl Marian Odlevák, předseda karlovarské ČSSD.

Mezi další body patří podpora mládežnického sportu a klubu HC Energie a všech sportovních oddílů našeho města. Klub zastupitelů karlovarské sociální demokracie už odhlasoval dodatek ke smlouvě pro HC Energii a rozhodně chce i do budoucna podporovat všechen mládežnický sport a sportovní oddíly jako zbraň proti kriminalitě mladistvých. Pro ČSSD se jedná o prioritu, stejně tak snížení poplatku za psa a dostatek kvalitních mateřských a základních škol. „Děti jsou pro nás budoucnost a jako dlouholetý ředitel obchodní akademie s tím mám dlouholeté zkušenosti," prohlásil Edmund Janisch, který podporuje rozhodnutí karlovarské sociální demokracie a vidí jej jako prostředek k zajištění stabilního podnikatelského prostředí, zaměstnanosti a ekonomického růstu pro karlovarský region.

Primátor Petr Kulhánek se se zástupci ČSSD sešel v pátek. „Tyto věci už jsme projednávali, měli jsme názorové rozdíly a bylo patrné, že ne ve všem jsme zajedno," potvrdil Kulhánek.

„Ohledně cen MHD, o jejich snižování neuvažujeme, neboť nám tarify připadají optimální a nemáme na ně ani stížnosti. Podpora mládežnického sportu má u nás zelenou, ale závisí na našich finančních prostředcích," doplnil primátor.

„Co se týká předzahrádek, tak ty podporujeme, ale je potřeba brát v potaz prostorové a dopravní podmínky v daných lokalitách," dodal primátor Petr Kulhánek.