Původně na něm měl být provoz zastaven už v pondělí. A to pro automobily i pro pěší.
Poté se však dohodli zástupci Ředitelství silnic a dálnic s krajským úřadem, Karlovými Vary, dopravní policií a projektantem na posunu termínu na 19. dubna. Ale ani tento termín po včerejšku už patrně neplatí.

„Odbor dopravy Krajského úřadu Karlovarského kraje obdržel včera žádost zhotovitele rekonstrukce mostu, společnosti Eurovia CS, na základě které chce z technických a organizačních důvodů změnit termín uzavírky mostu z 19. dubna na 25. dubna, kdy na most přivezou těžkou techniku. Ode dneška, kdy měl být původně most uzavřen, budou za provozu probíhat pouze přípravy a změny stávajícího dopravního značení. Rozhodnutí o změně termínu by měl krajský úřad vydat v nejbližších dnech,“ uvedla mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková.

Oprava Doubského mostu pro krajské město přinese obrovské komplikace v dopravě.

Ministr kultury Ilja Šmíd při návštěvě Císařských lázní.
Ministr kultury symfonikům sál v Císařských lázních přeje

Průchod pěších nebude možný. Aby se lidem usnadnil pohyb mezi Doubím a Tašovicemi, zavede se v místě autobusová doprava po objízdné trase. O jízdním řádu budou lidé podle kraje informováni v nejbližší době. „Jsem rád, že se podařilo najít alespoň tu možnost, že bude pro občany Karlových Varů a okolí zavedena autobusová doprava mezi Doubím a Tašovicemi.

Karlovy Vary se mohly během plánování uzavírky vyjádřit už mnohem dříve, že chtějí průchod pro pěší zachovat, ale zareagovaly až po námitkách a dotazech občanů,“ uvedl krajský náměstek pro dopravu Martin Hurajčík (ANO).

Jenomže Karlovy Vary se této výtce brání a tvrdí, že zavedení kyvadlové linky inicioval náměstek primátora Čestmír Bruštík (vol.). „Město, jako jeden z účastníků správního řízení o stanovení uzavírky, se zřeklo své původní námitky k zachování průchodu pro pěší. Nechceme v žádném případě jakkoliv zdržovat nebo prodlužovat rekonstrukci mostu. Proto jsme s přihlédnutím na četné podněty obyvatel čtvrtí Tašovice a Doubí iniciovali zavedení kyvadlového spoje pro obyvatele, kteří při cestách do zaměstnání, škol a k lékaři přecházejí Doubský most pěšky. Zachovali jsme se konstruktivně, v zájmu obyvatel města. Proto mě mrzí, že ze strany krajského úřadu a zástupců kraje jsme opakovaně obviňováni z průtahů ve správním řízení vedeném krajským úřadem. Město námitku k zajištění průchodu pro pěší vzneslo poté, co bylo zjevné, že nikdo jiný tento podnět v rámci zahájeného řízení nechce uplatnit,“ podotýká náměstek primátor Čestmír Bruštík.

Ilustrační foto.
Na průtahu srazil motorkář člověka. Záchranáři povolali vrtulník

Po dobu uzavírky Doubského mostu bude od včerejšího dne jako náhrada za uzavření mostu pro pěší v provozu kyvadlový spoj mezi zastávkami Doubský most a U Zámečku. Doprava bude zdarma a bude zajištěna v pracovních dnech v časech od 6:50 do 8:00 hodin a od 12:30 do 14:30 hodin. Spoj bude provozovat Dopravní podnik Karlovy Vary.

Běžná dopravní obslužnost Tašovic linkami MHD bude zachována v plné míře. „Doprava dětí z této lokality do škol bude nadále zajišťována školními spoji, které jezdí ráno z Tašovic bez přestupu k ZŠ 1. máje ve Dvorech, a dále k ZŠ Poštovní v Tuhnicích a ZŠ Dukelských hrdinů a v odpoledních hodinách zpět. Na trase Doubí – ZŠ 1. máje ve Dvorech a zpět budou nasazeny náhradní spoje v rámci jízdního řádu č. 16,“ uvedla Helena Kyselá, mluvčí magistrátu.

A dodala, že pro zabezpečení přepravy cestujících ve večerních hodinách dojde i k úpravě trasy linky č. 52, která pojede po své trase od Tržnice do Dvorů, odkud se vrátí na Plzeňskou ulici, a dále bude pokračovat do Doubí. Informace o provozu spojů jsou zveřejněny na jízdním řádu linky č. 52. Výlukové jízdní řády jsou od včerejška vyvěšeny na autobusových zastávkách a na webu www.dpkv.cz.

Budou také dostupné v přepravní kanceláři dopravního podniku v Zeyerově ulici.

Ilustrační foto
Slepice až domů? Boom chovu kuřic přišel také k nám